Pirkti

Privatumo politika

elektronikos.lt privatumo politika

Jūsų asmeninių duomenų saugumas – mūsų prioritetas. Čia galite sužinoti, kokius Jūsų asmeninius duomenis renkame, kai lankotės www.elektronikos.lt ir ką su šia informacija darome.

Mes gerbiame Jūsų privatumą, todėl nerenkame jokių nereikalingų duomenų, kurie būtų skirti bet kam kitam išskyrus kokybiškam elektronikos.lt paslaugų teikimui ir maloniam naršymui www.elektronikos.lt. 

Užtikriname, kad visi Jūsų duomenys tvarkomi ir saugomi pagal Lietuvos Respublikos asmens duomenų apsaugos įstatyme numatytus reikalavimus bei kitus Lietuvos Respublikoje asmens duomenų apsaugą reglamentuojančius teisės aktus, taikant reikiamas organizacines ir technines priemones skirtas apsaugoti Jūsų duomenis nuo atsitiktino ar neteisėto atskleidimo, sunaikinimo, pakeitimo, taip pat nuo neteisėto tvarkymo veiksmų.

Visa informacija yra šifruojama tiek ją perduodant, tiek saugant.

Elektronikos.lt kolektyvas supažindintas su asmens duomenų apsaugos reikalavimais ir užtikrina nustatytų organizacinių priemonių dėl duomenų tvarkymo laikymąsi. Prieigą prie duomenų turi tik Elektronikos.lt įgalioti asmenys, kurie atsakingi už Elektronikos.lt svetainės techninę, komercinę bei turinio redakcinę priežiūrą.

Rekomenduojame sukurti saugų slaptažodį, kurį naudosite Elektronikos.lt. Jūs patys esate atsakingi už slaptažodžio konfidencialumą ir privalote neatskleisti bei nesidalinti juo su trečiaisiais asmenimis bei saugiai jį tvarkyti. Jūsų asmens duomenų valdytojas yra UAB „Direktas“, įm. kod. 304040995, Gailašių g. 22-1, Vilnius LT-14193 Vilniaus r. Tel. +37067775196, el.paštas: info@elektronikos.lt, toliau - Bendrovė.

Kaip ir kokius duomenis renkame

Naudojantis www.elektronikos.lt, Jūsų asmens duomenys pradedami rinkti kai jūs patys juos mums pateikiate, arba duodate sutikimą juos rinkti ir naudoti.

automatiniu būdu sukuriamą bei registruojamą techninę informaciją, kuri surenkama kiekvieną kartą, kai Jūs naudojate Elektronikos.lt svetainę. Kai Jūs naudojatės Elektronikos.lt, mūsų serveriai įrašo informaciją (“log data”), įskaitant informaciją, kurią Jūsų naršyklė automatiškai siunčia kiekvieną kartą, kai lankotės Elektronikos.lt. Šie prisijungimo duomenys apima IP adresą, lankomų svetainių adresus ir veiklą, kuriose yra įdiegtos nuorodos į Elektronikos.lt paieškas, naršyklės tipą ir nustatymus, prisijungimo data ir laikas, taip pat slapukų duomenis ir naudojamo įrenginio duomenis. Šie duomenys lankytojų identifikavimo tikslu nenaudojami, statistinis jų apdorojimas nevyksta, tokie duomenys niekam neperduodami ir yra saugomi tik su elektroninės parduotuvės Elektronikos.lt teisių apsauga susijusiais tikslais.


Duomenis, kuriuos pateikiate tiesiogiai Elektronikos.lt. Tai apima Jūsų vardą, pavardę, telefono ryšio numerį, adresą, elektroninio pašto adresą, su pirkimu susijusią informaciją (pirkimo data, prekės kaina, kiekis, žyma apie užsakymo vykdymo eigą, IP adresas, nuolaidos kodas, užsakymo data, prekės pavadinimas, prekės kodas), mokėjimo informaciją, pristatymo duomenis (adresas ir telefono numeris). Jei buvo pirkta kitam asmeniui, mes surenkame jų pristatymo duomenys ir kontaktinę informaciją.

Duomenis, kuriuos pateikiate tiesiogiai Elektronikos.lt dalyvaudami vykdomuose Elektronikos.lt konkursuose, žaidimuose, viktorinose. Tai apima Jūsų vardą, pavardę, gimimo datą, adresą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą taip pat duomenis, patvirtinančius teisę dalyvauti reklaminėse akcijose, ir reklaminių akcijų (žaidimų, viktorinų, konkursų) sąlygų išpildymą patvirtinančius dokumentus (pavyzdžiui, prekės pirkimą patvirtinančio kvito datą, numerį ir pan.), kiek tai susiję su dalyvavimu reklaminėje akcijoje arba teise dalyvauti žaidime.

Suteikiate mums leidimą Jūsų duomenis naudoti pažymėdami atitinkamą pasirinkimą gauti pranešimus tiesioginės rinkodaros ir tyrimo tikslais. Tai apima Jūsų vardą, pavardę, adresą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą. Jūsų sutikimas galioja duomenų saugojimo laikotarpiu iki atšauksite savo sutikimą apie tai atžymėdami anksčiau pažymėtus atitinkamus langelius įvairiose formose arba pasirinkdamas atitinkamą nuorodą siunčiamuose atitinkamai tiesioginės rinkodaros pasiūlymuose arba rinkodaros tyrimų pranešimuose arba informuodami mus elektroniniu paštu info@elektronikos.lt.


Atėjus į Elektronikos.lt iš trečiųjų šalių puslapių, naujienlaiškių, paspaudus reklaminius skydelius, mes fiksuojame iš kokio šaltinio lankytojas atėjo, kampanijos ir reklaminės pozicijos pavadinimą ir šiuos duomenis susiejame su užsakymu.

Sistemos klaidų atvejais, mes renkame diagnostikai būtiną informaciją, įskaitant įrenginio parametrus, IP adresą, naršyklės slapukų reikšmes, sistemos kintamųjų reikšmes, vartotojo identifikatorių, tinklalapio adresą. Mes imamės visų priemonių, kad asmens duomenų rinkimas tokiais atvejais būtų minimalus.


Mes renkame jūsų kontaktinius duomenis, įskaitant vardą, el. paštą, telefoną, susirašinėjimų istoriją. Galima kreiptis el. paštu, telefonu, per kontaktų formas, integruotas susirašinėjimo priemones, per Facebook, asmeniškai atėjus pas mus. Elektronikos.lt naudoja slapukus ir kitas sekimo technologijas, kad galėtų suteikti reikiamą funkcionalumą ir atpažinti jus kitose paslaugose ir įrenginiuose. Daugiau informacijos rasite puslapyje Slapukų naudojimo taisyklės.

Paspaudus Elektronikos.lt esančias nuorodas į kitus tinklalapius, juose galioja jų privatumo ir slapukų naudojimo taisyklės.

Kam naudojame surinktus duomenis?

Užtikriname, kad Jūsų asmeninius duomenis, naudojame sąžiningai, teisėtu tikslu ir tik tokia apimtimi bei tokį laikotarpį, koks būtinas tiems tikslams pasiekti. Jūsų el. pašto adresas skirtas identifikuoti jus prisijungiant prie Elektronikos.lt, o jūsų asmeniniai duomenys, tokie kaip vardas, pavardė, adresas ir pan. naudojami apdoroti jūsų užsakymus ir sėkmingai pristatyti prekes jūsų nurodytu adresu. Be atskiro sutikimo, šie duomenys nebus naudojami jokiems kitiems tikslams.

Jei davėte sutikimą jūsų nurodytų el. pašto adresu ar telefonu gauti reklaminius pranešimus, šiuos jūsų duomenis panaudosime išskirtinių pasiūlymų, rekomendacijų, apklausų ir panašios su Elektronikos.lt susijusios informacijos siuntimui bei atsakyti į jūsų klausimus ar komentarus. Naujienlaiškių nustatymus bet kada paprastai galite pakeisti savo profilyje.

Norėdami pasinaudoti savo teise atsisakyti savo duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros ar rinkodaros tyrimų tikslais, Jūs turite atžymėti anksčiau pažymėtus atitinkamus langelius įvairiose formose arba pasirinkti atitinkamą nuorodą siunčiamuose atitinkamai tiesioginės rinkodaros pasiūlymuose arba rinkodaros tyrimų pranešimuose. Jūs taip pat galite susisiekti elektroninio pašto adresu info@elektronikos.lt ir pranešti apie savo atsisakymą.

Elektronikos.lt naudojami slapukai taip pat jūsų asmeninė informacija. Dalis slapukų yra būtini, kad Elektronikos.lt jūsų naršyklėje ar įrenginyje veiktų tiksliai, likę slapukai, kuriuos bet kada galite išjungti, skirti kaupti ir analizuoti Elektronikos.lt lankomumo statistiką ir vartotojų elgseną, pateikti tinkamas rekomendacijas kituose tinklalapiuose ir panašiai. Daugiau informacijos apie slapukus ir kaip juos valdyti galite sužinoti puslapyje Slapukų naudojimo taisyklės.

Su kuo ir kodėl dalinamės informacija

Jūsų asmeniniai duomenys pas mus yra saugūs. Tačiau, kad Elektronikos.lt galėtų tinkamai veikti, o jus visuomet pasiektų užsakyta prekė, privalome jūsų duomenimis pasidalinti su savo partneriais.
Pavyzdžiui, bankus, su kuriais bendradarbiaujame, pasiekia informacija apie užsakytą prekę ir sumą kurią reikia apmokėti, kurjerių tarnybos gauną informaciją kokiu adresu prekę pristatyti, bei telefono numerį, kuriuo galėtų su jumis susisiekti. Taip pat naudojame įvairius įrankius, kurie padeda aptikti Elektronikos.lt nesklandumus, analizuoti lankomus Elektronikos.lt puslapius, pateikti rekomendacijas ir pritaikyti reklaminius pranešimus kituose tinklalapiuose.

Užtikriname, kad partnerius renkamės atsakingai, ir tik tokius, kurie suteikia pakankamų garantijų, kad duomenų tvarkymas atitiks BDAR reikalavimus, įskaitant tvarkymo saugumą.

Kokia Jūsų asmeninė informacija gali būti perduodama: Kai perkate Elektronikos.lt naudodamiesi savo mokėjimo kortele, Elektronikos.lt pateikia reikalingą informaciją mokėjimui atlikti (pvz., Jūsų mokėjimo kortelės informaciją, kontaktinę informaciją ar kitą informaciją) pasirinktam bankui bei banko mokėjimų portalo paslaugos techniniam teikėjui, sutinkant, kad šie juos tvarkytų. Partneriams, kad mes galėtume įvykdyti Jūsų užsakymus laiku ir tinkamai. Tokiu atveju Elektronikos.lt kontroliuoja, kaip jos laikosi duomenų apsaugos reikalavimų.

Jei Elektronikos.lt dalyvautų susijungime, įsigijime, bankrotuose, likvidavimo, reorganizavimo ar panašiuose procesuose bei susijusiuose su šiose taisyklėje aprašytos informacijos perkėlimu, Elektronikos.lt pateiks jūsų informaciją šaliai, dalyvaujančiai tokiame procese (pavyzdžiui, potencialus pirkėjas).

Teisėsaugos ar vyriausybės institucijoms pagal galiojančius teisės aktus.

Elektronikos.lt yra pasaulinė/tarptautinė paslauga/prekyba. Duomenys, kuriuos gauname iš Jūsų gali būti tvarkomi ir saugomi teritorijose, esančiose už Europos Ekonominės Erdvės („EEE“). Toks perdavimas, įskaitant, bet neapsiribojant, yra susijęs su Jūsų užsakymų įvykdymu, mokėjimo duomenų tvarkymu bei pagalbinių paslaugų vykdymu.

Kiek laiko saugomi duomenys

Mes saugome jūsų informaciją tik tiek, kiek tai susiję su sutarčių vykdymu ir šioje Privatumo politikoje ir asmens duomenų apsaugos nuostatose nurodytų tikslų įgyvendinimu. Tai taip pat taikoma visiems, su kuriais dalijamės jūsų informacija ir kurie teikia paslaugas mūsų vardu. Jūsų duomenys, susiję su elektronine prekyba tvarkomi ir saugomi 2 metus nuo paskutinio Jūsų apsilankymo Elektronikos.lt arba paskutinio pirkimo dienos. Tiesioginei rinkodarai skirti asmens duomenys saugomi 5 metus nuo paskutinio prisijungimo prie elektroninės parduotuvės sistemos Klientų konsultavimo ir komunikacijos su jais elektroniniu būdu surinkti duomenys tvarkomi ir saugomi 1 metus nuo sutikimo tvarkyti jo asmens duomenis gavimo momento . Jūsų duomenys reklaminių akcijų (žaidimų, viktorinų, konkursų) vykdymo tikslu tvarkomi ir saugomi 2 mėnesius po reklaminės akcijos rezultatų ar laimėtojų paskelbimo. Laimėtojo asmeniniai duomenys saugomi 10 metų. Diagnostinė informacija saugoma iki problemos sutvarkymo, bet ne ilgiau nei 180 dienų. Suėjus aukščiau nurodytiems terminams, asmens duomenys sunaikinami automatiškai arba Elektronikos.lt įgalioto darbuotojo.

Jūsų teisės

Jūs turite teisę sužinoti, kokius jūsų asmeninius duomenis esame sukaupę.

Jūs turite teisę sužinoti, kokiems duomenų gavėjams jūsų asmens duomenys tiekiami ir buvo pateikti per paskutinius 1 metus.

Jūs turite teisę paprašyti ištaisyti neteisingus, neišsamius ar netikslius duomenis.

Jūs turite teisę paprašyti ištrinti sukauptus asmeninius duomenis apie jus.

Jūs turite teisę paprašyti nustoti apdoroti sukauptus jūsų asmeninius duomenis.

Jei norite gauti informaciją apie surinktą informacija apie jūsų asmens duomenis ar kreiptis dėl neteisingų, neišsamių ar netikslių duomenų tvarkymo ir prašyti ištaisyti siųskite mums užklausą el. pašto adresu info@elektronikos.lt.


Mes galime paprašyti patvirtinti asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, leidžiančio tinkamai identifikuoti Jus. Jums patvirtinus tapatybę, informacija apie jūsų tvarkomus duomenis pateikiama per 30 kalendorinių dienų nuo prašymo raštu pateikimo dienos. Informacija pateikiama nemokamai. Jei nustatytume, kad prašymai yra akivaizdžiai nepagrįsti arba neproporcingi, visų pirma dėl jų pasikartojančio turinio, mes galime imti pagrįstą mokestį, atsižvelgdami į informacijos teikimo arba pranešimų ar veiksmų, kurių prašoma, administracines išlaidas, arba atsisakyti imtis veiksmų pagal prašymą.

Savo teisėmis galite pasinaudoti tiesiogiai kreipdamiesi el. paštu info@elektronikos.lt.

Nepilnamečių asmenų duomenų apsauga

Elektronikos.lt elektronine parduotuve galite naudotis tik tuo atveju, jei esate vyresni nei 16 metų amžiaus. Jei esate jaunesni nei 16 m. amžiaus, neturėtumėte pateikti savo asmens duomenų Elektronikos.lt be tėvų ar globėjų sutikimo.

Jei esate tėvai/globėjai ir sužinojote, kad jūsų nepilnametis vaikas, jaunesnis nei 16 m., naudoja Elektronikos.lt elektroninę parduotuvę, o jūs nenorite to, susisiekite el. paštu info@elektronikos.lt ir mes pašalinsime visus susijusius duomenis kaip įmanoma greičiau.

Kur kreiptis dėl teisių pažeidimo

Jei manote, kad Jūsų teisės dėl asmens duomenų tvarkymo ir saugojimo buvo pažeistos, susisiekite su mumis el. pašto adresu info@elektronikos.lt ir mes pasistengsime kuo greičiau išspręsti kilusias problemas.

Taip pat galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas ada@ada.lt.

Kaip keičiama privatumo politika

Privatumo politikos nuostatos peržiūrimos ir atnaujinamos pasikeitus teisės aktams, kurie reglamentuoja asmens duomenų tvarkymą, informacinių ir komunikacinių technologijų naudojimą.

Privatumo politikos papildymai ar pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo, t. y. nuo tos dienos, kai jie yra patalpinami info@elektronikos.lt.

Elektronikos.lt privatumo politika paskutinį kartą buvo atnaujinta 2023-05-18. Jei po Privatumo politikos papildymo ar pakeitimo Jūs ir toliau naudojatės Elektronikos.lt teikiamomis paslaugomis, Jūs patvirtinate mums, kad sutinkate su šiais atnaujinimais ir sutinkate, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi remiantis šia Privatumo politika.